Επιτροπές

Οργανωτική Επιτροπή

Πρόεδρος

epitropes-daskalaki

Δήμητρα Δασκαλάκη

Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων, ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ
Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Από το 1992 εργάζεται στο χώρο της Επικοινωνίας και των ΜΜΕ, έχοντας περάσει από σημαντικές διευθυντικές θέσεις σε μεγάλες ελληνικές εταιρίες και ομίλους, όπως ο Όμιλος ΣΚΑΪ – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η ASTIR PALACE VOULIAGMENI, η INTERAMERICAN, το GRAND RESORT LAGONISSI, η ΙΜΑΚΟ S.A. η ELBISCO S.A. και η Weber Shandwick του Ομίλου McCann.  Από τον Ιανουάριο του 2016 είναι Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της METRO AEBE.

Μέλη

Νίνα Θεοδωρακοπούλου

Προϊσταμένη Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων & Γραφείου Τύπου στη Διεύθυνση Marketing & Επικοινωνίας, Cyta Ελλάδος
Προερχόμενη από το χώρο της δημοσιογραφίας, ξεκίνησε την καριέρα της το 1997 ως δημοσιογράφος & ρεπόρτερ, συνεργαζόμενη με πληθώρα ΜΜΕ στο Επιχειρηματικό, Πολιτιστικό και Ελεύθερο ρεπορτάζ. Από το 2001 ξεκίνησε συνεργασίες στον κλαδικό Τύπο και στο ρεπορτάζ Επικοινωνίας. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να καλύψει δημοσιογραφικά πλήθος εκδηλώσεων, θεσμών και κλαδικών συνεδρίων γύρω από την Εταιρική Φήμη & Επικοινωνία, την Εταιρική Υπευθυνότητα, τη Διαφήμιση και τις Δημόσιες Σχέσεις.
Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ είχε επίσης την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με υψηλόβαθμα στελέχη από διαφορετικούς επιχειρηματικούς κλάδους ενώ ασχολήθηκε εκτενώς με τη σχετική ειδησεογραφία και αρθρογραφία. Το 2009 «μεταπήδησε» στον εταιρικό κόσμο όπου και εντάχθηκε στο δυναμικό της τότε νεοσύστατης εταιρείας τηλεπικοινωνιών Cyta Ελλάδος με αντικείμενο την ανάπτυξη των σχέσεων με τα ΜΜΕ και τη σύσταση του Γραφείου Τύπου της εταιρείας.
Παραμένει μέχρι σήμερα στην ίδια εταιρεία κατέχοντας τη θέση της Προϊσταμένης Τμήματος Εταιρικών Σχέσεων & Γραφείου Τύπου. Είναι κάτοχος πτυχίου Δημοσιογραφίας ιδιωτικού εκπαιδευτικού ιδρύματος και κάτοχος Κρατικού διπλώματος στην παραπάνω ειδικότητα ενώ έχει κάνει παράλληλες σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Παραμένει μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) από το 2006.

Βένη Κλεονάκου

Account Director, Weber Shandwick
Η Βένη Κλεονάκου έχει μια βαθιά τεχνογνωσία στον τομέα της επικοινωνίας από το 2004, έχοντας αναλάβει έργα σε ένα ευρύ πεδίο, συμπεριλαμβανομένων τουρισμό, φαρμακευτικό τομέα, μόδα, F&B, τραπεζικό, καλλυντικά, και διεθνείς οργανισμούς, όπως το UNDP, η ΕΕ, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας προγράμματα εταιρικής και προϊοντικής επικοινωνίας, σχέσεις με ΜΜΕ, δημόσιες σχέσεις, Εταιρικής Υπευθυνότητας & Βιωσιμότητας, μάρκετινγκ, στρατηγικό σχεδιασμό καθώς και διοργάνωση εκδηλώσεων.
Πριν από Weber Shandwick, ήταν Senior Advisor στην Omni Apico, διετέλεσε σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, υπεύθυνη για την εφαρμογή της εθνικής στρατηγικής μάρκετινγκ και επικοινωνίας. Έχει εργαστεί για την Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων, στο Υπουργείο Ανάπτυξης ως σύμβουλος Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων και στην εταιρία δημοσίων σχέσεων Greenberg Quinlan & Rosner στην Ουάσιγκτον, DC.
Κατέχει Μεταπτυχιακό σε Public Affairs από το Πανεπιστήμιο Cornell των ΗΠΑ, με υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση, Πτυχίο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών & Πολιτικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά και Ισπανικά.

Ανθή Τροκούδη

Διευθύντρια Επικοινωνίας, Olympia Group
Η Ανθή Τροκούδη είναι πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει πολυετή εμπειρία στον χώρο της επικοινωνίας σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1998 στην εταιρεία Solid Relations και στη συνέχεια στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.
Το 2001 εντάχθηκε στην πολυεθνική Warner Roadshow (Warner Bros). Από το 2003 έως και το 2006 κατείχε τη θέση της Διευθύντριας Επικοινωνίας της εισηγμένης ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ, ενώ από το 2006 κατέχει τη θέση της Διευθύντριας Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων στον Όμιλο Εταιριών Πάνου Γερμανού (Olympia Group). Ο Όμιλος Olympia αποτελεί σήμερα έναν από τους κυρίαρχους ελληνικούς ομίλους με 5.500 εργαζόμενους και δράση σε Ελλάδα και εξωτερικό, κι έχει ένα διευρυμένο επιχειρηματικό οικοσύστημα σε νευραλγικούς κλάδους της οικονομίας.

Συντονισμός Οργανωτικής Επιτροπής: Μαρία Καψιμαλάκου

Επιτροπή Νομιμοποίησης: 11 μελής (απαρτία 7 μέλη)

Απαρτίζεται από:

 • 2 ακαδημαϊκούς που συμμετέχουν στη διαδικασία
 • Εκπρόσωπο του ΣΔΕ (Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος)
 • Εκπρόσωπο της ΕΔΕΕ (Ένωση Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδας , Τομέας Δημοσίων Σχέσεων)
 • Ανώτερο στέλεχος του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών)
 • Μέλος Δ.Σ. της ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων)
 • Εκπρόσωπο του Δικτύου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
 • 4 στελέχη Επικοινωνίας και Εταιρικών Υποθέσεων

Ρόλος και Αρμοδιότητες:

 • Η αξιολόγηση της εγκυρότητας των υποψηφιοτήτων με βάση τα κριτήρια πρωτοβάθμιας αξιολόγησης
 • Η παραπομπή των προκριθεισών υποψηφιοτήτων στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Αξιολόγησης, δηλαδή επιλογή των υποψηφιοτήτων που πληρούν τα κριτήρια για την τελική αξιολόγηση – shortlisting

Επιτροπή Αξιολόγησης: 15 μελής (απαρτία 10 μέλη)

Απαρτίζεται από:

 • 2 Ανώτατους Καθηγητές Πανεπιστημίων 
 • Εκπρόσωπο του ΣΔΕ (Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος) 
 • Ανώτερο στέλεχος του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών)
 • Μέλος Δ.Σ. της ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων)
 • Εκπρόσωπο της  ΕΔΕΕ (Ένωση Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδας, Τομέας Δημοσίων Σχέσεων)
 • 2 εκπροσώπους του Δικτύου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
 • Εκπρόσωπο του ΕΒΕΑ (Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών)
 • Εκπρόσωπο του ΣΒΒΕ (Σύνδεσμος  Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος)  
 • Υψηλόβαθμο στέλεχος από Μέσo Μαζικής Ενημέρωσης 
 • 4 ανώτερα στελέχη Επικοινωνίας και Εταιρικών Υποθέσεων (εξαιρούνται τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Τομέα και την Οργανωτικής Επιτροπής )

Ρόλος και Αρμοδιότητες: 

 • Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων που προέκρινε η Πρωτοβάθμια Επιτροπής Αξιολόγησης, σύμφωνα με τα τεθέντα κριτήρια αξιολόγησης
 • Η λήψη απόφασης για τυχόν διαφωνίες, ενστάσεις ή ισοψηφίες που προέκυψαν κατά την αξιολόγησης της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης
 • Η ανάδειξη των καλύτερων υποψηφιοτήτων με βάση τα κριτήρια της δευτεροβάθμιας αξιολόγησης.
 • Η ανακοίνωση των νικητών για κάθε θεματική ενότητα, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης μαζί με τους επικεφαλής της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης και της Επιστημονικής Επιτροπής.